Hopp til hovedinnhold (trykk enter)
Arkivplan.no

U.off. - bruk av paragrafer (fra 01.01.09)

Printer-ikon  Utskriftsvennlig versjon

Bruk av lovparagrafer for å unndra dokumenter fra offentlighet - Strand kommune

Denne oversikten viser de paragrafene som brukes i kommunens sak/arkivsystem fra 01.01.2009

§§: 

Lovtekst/forklaring/Merknad: 

§ 13, jf. fvl. §13.1

Opplysningar som er underlagde teieplikt i lov eller i medhald av lov, er unnatekne frå innsyn.

§ 14

Eit organ kan gjere unntak frå innsyn for dokument som organet har utarbeidd for si eiga interne saksførebuing.

§ 15

Når det er nødvendig for å sikre forsvarlege interne avgjerdsprosessar, kan organet gjere unntak frå innsyn for dokument som organet har innhenta frå eit underordna organ til bruk i den interne saksførebuinga si. Det same gjeld dokument som eit departement har innhenta frå eit anna departement til bruk i den interne saksførebuinga si.

§ 18

Unntak for rettssaksdokument. Det kan gjerast unntak frå innsyn for dokument som eit organ har utarbeidd eller motteke som part i ei rettssak for norsk domstol.

§ 21

Unntak av omsyn til nasjonale forsvars/tryggingsomsyn. Det kan gjerast unntak frå innsyn for opplysningar når det er påkravd av nasjonale tryggingsomsyn eller forsvaret av landet.

§ 23,1

Unntak fra innsyn for opplysninger når det er påkrevd av hensyn til en forsvarlig gjennomføring av økonomi-, lønns- eller personalforvaltning

§ 23,3

Det kan gjerast unntak frå innsyn for tilbod og protokoll etter regelverk som er gitt i medhald av anskaffelsesloven, til valet av leverandør er gjort.

§ 24

Unntak for kontroll- og reguleringstiltak, dokument om lovbrot og opplysningar som kan lette gjennomføringa av lovbrot m.m.

Det kan gjerast unntak frå innsyn for opplysningar når det er påkravd fordi innsyn ville motverke offentlege kontroll- eller reguleringstiltak eller andre pålegg eller forbod, eller føre til fare for at dei ikkje kan gjennomførast.

§ 25

Det kan gjerast unntak frå innsyn for dokument i sak om tilsetjing eller forfremjing i offentleg teneste. Unntaket i første ledd gjeld ikkje søkjarlister.

§ 26

Det kan gjerast unntak frå innsyn for svar til eksamen eller liknande prøve og innleverte utkast til konkurranse eller liknande. Det same gjeld tilhøyrande oppgåver inntil vedkommande eksamen eller prøve er halden eller vedkommande konkurranse er lyst ut. Det kan dessutan gjerast unntak frå innsyn for karakterar og vitnemål frå utdanning.

§ 26,2

Priser og hederstegn. Det kan gjøres unntak fra innsyn for opplysninger om hvem som skal få en pris, et hederstegn eller lignende inntil tildelingen er gjort. For opplysninger om hvem som har vært vurdert for en pris, et hederstegn eller lignende, gjelder dette også etter tildelingen.

Denne siden viser i tabellen ovenfor sentralt regelverk som ledere og saksbehandlere bruker for å undra dokumenter fra offentlighet. Offentleglova finner du i sin helhet på Lovdata.